topbar

Yleistä

Aloitimme hiihtopainotteisen opetuksen vuonna 1995.

Aikaisempaa menestystä ovat tuoneet mm. Suomen mestari ja nuorten MM-mitalisti Mari Rauhala,huippusprintteri Antti Häkämies, maajoukkuehiihtäjät Mikko Koutaniemi ja Ari Luusua.

Tällä hetkellä hiihtovalmennusryhmässämme on mukana seuraavat nuoret; Pyry Sirviö, Antti-Olavi Rytky, Jonni Mukkala, Sakari Koskela, Emilia Makkonen, Iina Kuru sekä Jonna Vestenius. Jakso-oppilaita Muonio Ski-College ottaa myös kouluun ja harjoittelemaan ryhmän mukana. Siitä annamme oman tarjouksemme kyselyjen mukaan.

Omaan hiihtovalmentautumiseen on käytettävissä aikaa tiistai- ja torstaiaamuisin jaksosta riippuen sekä iltaisin ja viikonloppuisin. Ryhmällä on puoliaikainen valmentaja, joka organisoi harjoituksia, testejä, leirejä ja kilpailumatkoja. Oppilaille järjestetään erilaisia valmennusluentoja ja mahdollisuuksien mukaan koulullamme vierailee alan asiantuntijoita. Järjestämme mm. luentotilaisuuksia, joissa opettajina on kansallisia ja kansainvälisiä hiihtoihmisiä.

Koulu tarjoaa leirejä valmennuksen tehostamiseksi. Lisäksi koulu tarjoaa kyydityksen useampiin lähialueen hiihtokilpailuihin, joista sovitaan erikseen. Oppilaille järjestetään ilmainen asunto, lounas ja edullinen aamupala ja päivällinen. Laktaattien ottaminen kuuluu myös perustekemiseen.

Harjoittelumaastot ovat loistavat läpi vuoden JA VUOSIEN ONGELMAKIN ON KORJATTU, OMA RULLARATA/KEVYENLIIKENTEEN VÄYLÄKIN SAATIIN SYKSYLLÄ 2010 meille Muonioon.  Muonion ensilumen hiihtomahdollisuudet ovat kansainvälistä tasoa.

Muonio on hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lähimmälle lentokentälle (Kittilään) on matkaa 75 km ja lähimmälle rautatieasemalla (Kolariin) 80 km, näistä kummastakin hyvät jatkoyhteydet Muonioon.

Skicollege